21. Epilog – Un Nou Început


  Viata in Seattle era puţin diferita fata de cea din Forks dar îmi plăcea fiindcă nu te obosea cu tumultul ei. Îmi găsisem un loc drăguţ unde stau in campusul universităţii iar cursurile erau organizate in aşa fel încât sa-mi permită activităţi extracurriculare pentru a putea obţine credite si astfel sa-mi păstrez bursa. Cunoscusem mulţi tineri la fel de entuziasmaţi de viata lor in Seattle si îmi făcusem câţiva prieteni cu care ieşeam regulat in timpul liber.

Desigur ca nu rămâneam permanent acolo, in timpul vacantelor plecam adesea in Forks, de aceea de Crăciun l-am vizitat pe tatăl meu iar Amelia a venit si ea cu familia iar astfel am petrecut împreuna sărbătorile. Am adus cadouri si ne-am distrat mult, mai ales ca familia Ameliei nu mai trecuse demult prin Forks.

Eu am vrut sa ne întâlnim si cu prietenii noştri din liceu, aşa ca am organizat o ieşire împreuna cu Jessica si Mike, Angela cu Eric, Jacob cu Kate si Alice cu Jasper. Am dorit ca si Edward sa ne însoţească insa el era încă la facultate, fiind foarte ocupat in primul an la Harvard. Totuşi ne-am simţit foarte bine cu toţii iar Amelia şi Alice au fost foarte încântate sa se revadă. Eu am stat cu fiecare de vorba, interesându-mă puţin de viata lor postliceană iar toţi păreau foarte entuziasmaţi de viitorul si perspectivele lor. De asemenea ne-am adus aminte si de lucrurile pe care le făceam înainte, am ras de felul in care am acţionat uneori si pe toţi ne-a cuprins o stare de melancolie atunci când retrăiam fiecare amintire.

Seara s-a încheiat cu bine, am avut parte de multa distracţie si fiecare îşi imagina deja întâlnirea de 10 ani de la absolvire, care dintre noi avea sa fie căsătorit sau chiar cu un copil. Insa pe mine m-a pus pe gânduri altceva, ceva care a dominat toata clasa a XII-a pentru mine, povestea dintre Edward si mine, cum au decurs lucrurile, cum s-au agravat şi cum s-au soluţionat pana la urma. De la o simpla simpatie fata de el, la un ataşament profund care presupunea sentimente puternice. Felul in care m-a supus transformării acest eveniment, cum m-a maturizat din punct de vedere emoţional, forţându-mă sa înfrunt durerea şi tristeţea astfel încât sa ajung sa privesc viata distinct. Am realizat cumva ca in subconştientul meu, de fapt eu am grăbit lucrurile sa avanseze deoarece mă simţeam cumva ameninţata de terminarea anului. Ştiam ca nu mai aveam alte oportunităţi odată ce ne duceam pe cai diferite si astfel eu mai aveam doar o singura şansa sa îmi încerc norocul. Îmi mai rămăsese o ultima ocazie si mă temeam de eşec si de expirarea timpului. Atunci ataşamentul meu fata de Edward a evoluat repede, conducându-mă la fapte disperate de a atrage atenţia. Mi-am dat seama in sfârşit ca noi avusesem doar o singura încercare pe care deja am folosisem cat mai bine posibil. Iar acum viata îşi urma cursul si eu nu mai aveam regrete, făcusem tot posibilul iar timpul nu mai putea fi dat înapoi. Eram mandra de acţiunile mele si absolut resemnata mai ales ca as fi procedat la fel daca as fi avut ocazia sa îndrept ceva.

După scurta vizita in Forks, m-am întors in oraş pentru a-mi continua activitatea, ca si boboc puteam sa particip la multe proiecte in care m-am implicat cu mare dedicaţie. Eram ocupata dar îmi plăcea orarul pe care îl aveam, dimineaţa cursuri iar după programul stabilit de fiecare in parte.

In curând urma sa înceapă sesiunea aşa ca finalizam proiectele pentru ca sa pot sa mă pregătesc pentru examene. Intr-una din zilele premergătoare primului examen, când mă îndreptam concentrata spre biblioteca l-am văzut, sprijinit calm de Volvo-ul argintiu, fixându-mă cu ochii lui de smarald, mi se părea ireal, ca o năluca dar acolo era el, Edward iar eu am continuat sa păşesc.

THE END

Reclame
  1. Acesta este finalul oficial, putin ambiguu, din acest punct sunt doua variante, ori impacarea ori doar prieteni (as putea spune ca las si putin loc pentru interpreatrea personala). Insa am pregatit un Capitol Experimental in care gasiti o posibila continuare ca sa nu las povestea suspendata, sper sa va placa.

  2. Felicitari, acest fic este unul foarte captivant, l-am urmarit cu interes; sincer imi place mult finalul.
    Multumesc.

  3. Splendit….Felicitari pentru fic…A fost extrem de frumos :*:*:*
    Sper ca o sa mai scrii, multa bafta in continuare

  1. Pingback: The End « Diana Chifar's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: